Kotipizza – Nordens största pizzakedja

Kotipizza är en finsk pizzakedja och den största i Norden. Kedjan grundades 1987 och har över 300 restauranger över hela Finland. Alla Kotipizza-restauranger i Finland drivs av oberoende franchisetagare. Franchisetagaren får till sitt förfogande en testad och lönsam affärsidé, färdig produkt och varumärke, kedjekunskap och andra fördelar med samarbete. Kotipizza-kedjan förvaltas av Kotipizza Oyj, som är en del av kotipizza Group.

''Siktar på enhetlig övervakning för alla Kotipizza-företagare''

Kotipizzas mål är att växa och vara marknadsledande i branschen. Med detta i åtanke är det mycket viktigt för en folkmassa på hundratals Kotipizza-restauranger att ha konsekvent uppföljning. Enhetlig övervakning är viktig för rapportering av både finansiella och andra dagliga affärsdata, så att enskilda entreprenörer kan följa utvecklingen av sin verksamhet så effektivt som möjligt.

kotipizza ljus annons

Genom att hitta rätt partner till redovisningsbyrån Staria Oyj kunde Kotipizza ha en konsekvent redovisning för alla Kotipizza-företagare. För att övervaka rapportering och operativ verksamhet hittade Staria dessutom, som Finadecks partner, också en lösning för att kombinera finansiell och operativ affärsdata och rapportering. Med Finadeck får Kotipizza-entreprenörerna en smidig uppföljning av restaurangverksamheten och en enhetlig och funktionell lösning även på hela kedjans nivå.

''Finadecks rapporteringsmöjligheter gör vardagen enklare''

Med hjälp av Finadeck lyckades Kotipizza skräddarsy och modifiera den lösning som bäst passar dess verksamhet och behov, eftersom Finadeck betonar tydlighet, snabbhet, anpassningsbarhet och användarvänlighet. Förutom möjligheterna till kedjehantering kan Kotipizza-entreprenörer använda Finadeck på ett självstyrt sätt och övervaka sin operativa verksamhet som de vill och mer aktivt än någonsin tidigare.

Kotipizza x Finadeck

Kotipizza Groups koncernfinansiella chef Markus Rissanen och Finadeck Oy:s verkställande direktör Saku Pöllänen 

Finadeck som programvara tjänar Kotipizza-kedjan och entreprenörer i rapporteringen av ekonomisk förvaltning och delvis också interna data. Utöver detta kan verksamheten följas upp med beräkningsnivåer. Användningen av programvaran har både sparat tid och ansträngning och gjort det möjligt att effektivisera Kotipizza-företagarnas verksamhet i form av anpassade rapporter.

''Effektiv rapportering i hela Kotipizza-kedjan''

 Rapportering och övervakning med Finadeck fungerar bra, och Kotipizzas utvecklingsförslag för programvaran har beaktats snabbt och effektivt.  Användningen av Finadeck har gjort det lättare att följa upp helhetsbilden av Kotipizza-kedjan och gett Kotipizza-företagarna ett utmärkt verktyg för omfattande uppföljning och rapportering av verksamheten.

I framtiden är målet att utvidga samarbetet mellan Kotipizza och Finadeck till att omfatta allt mer omfattande rapportering och planering.

Artikeln har skapats i samarbete med Kotipizza Oyj och citat från Kotipizza Groups koncernfinalchef Markus Rissanen har lagts till i artikeln.